Opdrachtgever

Ditt Projects

Architect

Ditt Officemakers

Disciplines

Voor het kantoorgebouw Treehouse aan de Varrolaan 100 te Utrecht is in opdracht van Ditt Projects het bouwkosten- en projectmanagement uitgevoerd vanaf het schetsontwerp tot en met de oplevering.

Status

Opgeleverd

Project info

Aan Ditt Projects is gevraagd om van het kantoorgebouw aan de Varrolaan – het voormalige hoofdkantoor van FNV – een multi-tenant gebouw te maken met een gezamenlijke plek om elkaar te ontmoeten. Bij binnenkomst viel vooral de zeer aanwezige liftschacht en de 28 meter hoge centrale hal op. De liftschachten zijn ‘verstopt’ achter een mooie essen lattenwand met veel groen. In de entreehal is een grote boom geplaatst waaromheen de receptie is gevestigd; het hart van het gebouw. De gezamenlijke ruimten zijn op de begane grond gesitueerd. In het grote, kille restaurant hebben we voor akoestiek en warmte een doeken-plafond geplaatst. Met een nieuw uitgebouwde extra entree en de toevoeging van laadpalen in de parkeergarage is de transformatie van dit gebouw compleet gemaakt.

Daarnaast hebben wij de verdiepingen casco+ opgeleverd en een aantal verdiepingsvloeren voor de huurder ingericht.

Binneveld Bouwmanagement heeft binnen haar rol als gedelegeerd Design & Build aannemer ook namens Ditt Projects het indienen van de omgevingsvergunning georganiseerd en heeft voor de gehele renovatie een gedetailleerde begroting en planning opgesteld en bewaakt.

In februari 2022 is gestart met de renovatie. Het project is eind december 2022 opgeleverd.