Opdrachtgever

Ditt Projects

Architect

Ditt Officemakers

Disciplines

Voor het kantoorgebouw Life Office aan de Van Deventerlaan 31 te Utrecht is in opdracht van Ditt Projects het bouwkosten- en projectmanagement (design & build) uitgevoerd vanaf de initiatieffase tot en met de oplevering.

Status

Opgeleverd september 2018

Project info

Op de Van Deventerlaan 31 te Utrecht staat het gebouw Life Office; een inspirerend gebouw met een mix van ontmoeten, werken en ontspannen. Aan het begin van het project stond het gehele gebouw leeg. De begane grond was een donkere ruimte met vide, maar zonder enige verbinding; de ruimtes stonden los van elkaar.

De ontwerper heeft ervoor gekozen deze ruimtes juist met elkaar te verbinden; er één groot ontmoetingsgebied van te maken met een entreeplein, koffiebar, lounge en verschillende vergaderplekken. Via de nieuw ontworpen trap – ook wel de ‘tribune’ genoemd – kom je op de 1e verdieping en vind je een restaurant, serviced offices en vergaderzalen. Binnen en Buiten zijn met elkaar verbonden door onder andere op de 1e verdieping een vergaderzaal te creëren welke grotendeels uit de gevel steekt en door gebruik van natuurlijke elementen is de nieuw ontworpen tuin aan de entree zijde nadrukkelijk met het volledig nieuw gerealiseerde interieur verbonden.

Binneveld Bouwmanagement heeft naast haar rol als gedelegeerd Design & Build aannemer ook namens Ditt Projects het indienen van de omgevingsvergunning georganiseerd en heeft voor de gehele renovatie een gedetailleerde begroting en planning opgesteld en bewaakt.

Roy is vanaf de initiatieffase bij dit project betrokken geweest en heeft in september 2018 dit project opgeleverd.