Keizersgracht 555, Amsterdam (1)

Opdrachtgever

Ditt Projects

Fotografie

Milan Hofmans

Disciplines

Voor het monumentale gebouw aan de Keizersgracht 555 te Amsterdam is in opdracht van Ditt Officemakers het bouwkosten- en projectmanagement uitgevoerd.

Status

Opgeleverd juli 2018

Project info

Na 20 jaar in gebruik te zijn geweest door een advocatenkantoor kwam in augustus 2017 het monumentale gebouw aan de Keizersgracht 555 – gelegen in het centrum van Amsterdam – leeg te staan. Omdat het een monumentaal gebouw betreft en er nauwelijks tot geen plattegronden beschikbaar waren, is – om alle ontwerp en bouwuitgangspunten goed in kaart te krijgen – het volledige gebouw met een scansysteem in kaart gebracht.

Tijdens de renovatie is rekening gehouden met het monumentale exterieur en de bijzondere interieurelementen, en is het gebouw klaargemaakt voor nieuw gebruik naar moderne maatstaven.
Het gebouw is van binnen en buiten onder handen genomen en wij hebben in opdracht van eigenaar alle werkzaamheden begeleid en uitgevoerd.

Mede dankzij deze grondige aanpak, unieke uitstraling en centrale ligging haakte Spaces aan voor de exploitatie van het project. Samen met hen is het pand doorontwikkeld tot een modern multi-tenant gebouw waar dit onderscheidende werkconcept volledig tot haar recht komt.

Roy Binneveld heeft namens Ditt Projects binnen zijn rol als gedelegeerd opdrachtgever voor de gehele renovatie en als hoofdaannemer voor de afbouw en inrichting de gedetailleerde begroting en planning opgesteld en bewaakt.

In september 2017 is er gestart met de sloop. De afbouw begon in februari 2018 en in april werden de eerste verdiepingen in gebruik genomen. Net na de zomer van 2018 is het hele gebouw opgeleverd met als eyecatcher het atrium met nieuwe verlichting. Het hele gebouw heeft een chique uitstraling en doet recht aan het gebouw en haar monumentale karakter.

Keizersgracht 555, Amsterdam (2)
Keizersgracht 555, Amsterdam - foto M. Hofmans (3)