The Gem, Amsterdam (3)

Opdrachtgever

Ditt Projects

Architect

Ditt Officemakers

Disciplines

In opdracht van Ditt Projects is voor het kantoorgebouw The GEM te Amsterdam het bouwkosten- en projectmanagement uitgevoerd vanaf Schetsontwerp tot en met de oplevering (Design & Build).

Status

Opgeleverd mei 2020

Project info

Ditt Projects heeft voor Vastgoedontwikkelaar APF International de begane grond van het gebouw genaamd The GEM, gelegen op het Amstel Business Park, volledig gerenoveerd.

De huidige entree was van buitenaf slecht zichtbaar; verstopt door de auto’s. Om de entree meer volume te geven is ervoor gekozen de entree uit te breiden en deze entree te benadrukken. Er is gekozen voor een vrij transparante aanbouw, waardoor er meer licht binnenkomt. Daarnaast is de volledige begane grond gerenoveerd tot een hoogwaardig afgewerkt sociaal hart waar men elkaar informeel kan ontmoeten, kan worden vergaderd en geluncht.

Binneveld Bouwmanagement heeft binnen haar rol als gedelegeerd Design & Build aannemer namens Ditt Projects ook het indienen van de omgevingsvergunning georganiseerd en heeft voor de gehele renovatie een gedetailleerde begroting en planning opgesteld en bewaakt.

The Gem, Amsterdam (2)
The Gem, Amsterdam (1)